Pompoensoep met Lambiek
Ingrediënten (4 pers.)
- een pompoen
- 500 gr uien
- 1l bouillon
- flesje Oude Lambiek (of Geuze)
- Tijm, laurier, nootmuskaat
- peper zout
- flinke klont boter
- Evt bekertje room met 2 tl paprikapoeder en wat geraspte oude kaas.
Bereiding
Snijd uien en pompoen grof. Met tijm en laurier even aanstoven in boter tot de ui glazig is. Giet de bouillon en de Oude Geuze erbij en laat de pompoen gaar koken. Vis de laurier eruit en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Garneer met een toef room, waar je wat paprikapoeder doorheen hebt geklopt. Maak af door er wat geraspte oude kaas over te strooien.
Je serveert er natuurlijk een flink glas Oude Lambiek of Geuze bij. Wij namen lambiek van De Oude Cam.